Site logo banner
Kijk

"Sisters on Tour" on demand

Op veler verzoek is de registatie van de "Sisters on Tour" theatertour van de Dolly Dots nu ook On Demand te bekijken. Klik op de link hieronder en geniet van de registratie van deze mooie tour.

Speelduur: 2 uur en 17 minuten.

Kijk hier naar "Sisters on Tour".

TROSKOMPAS OEUVRE AWARD 2023

TROSKOMPAS OEUVRE AWARD 2023

De TrosKompas Oeuvre Award 2023 is voor de Dolly Dots! Angela Groothuizen, Anita Heilker, Angéla Kramers (Sjeel), Esther Oosterbeek en Patty Zomer namen de prijs zaterdagavond 9 december in ontvangst op het podium van het uitverkochte ‘Muziekfeest van het Jaar’. De Dolly Dots kregen de Award uit handen van Erik de Zwart. Het ‘Muziekfeest van het Jaar’ vond voor de vijfde keer plaats in Ziggo Dome Amsterdam. Het concert is oudjaarsavond 31 december te zien bij AVROTROS, NPO 3.

“‘Ik wil voor mijn verjaardag een Dolly Dot’, zong Dingetje in 1982. Daarmee verwoordde hij wat veel jongens van Nederland wilden, want in dat decennium wilde iedereen die jong mannelijk was verkering met een van de Dolly Dots en alle meiden wilden zijn zoals zij. Het symboliseert het enorme succes van de meidengroep. Ruim 10 jaar lang domineerden ze de hitlijsten. Naast 25 Top 40 hits, kwam er ook een tv-serie en een film (Dutch Treat)… De meiden van weleer zijn inmiddels dames die met hun reünietour ‘Sisters on tour’ in 2021 en 2022 net als vroeger weer uitverkochte zalen wisten te trekken. Ze zijn een ongekend fenomeen in de Nederlandse popcultuur”, aldus de juryleden van de TrosKompas Oeuvre Award Paul Siteur van SterrenNL, Tony Berk, voormalig Chairman of the board van BMG/ Talpa Music en Edger Hamer, hoofdredacteur van TrosKompas.

De ontstaansgeschiedenis van de Dolly Dots ligt in het ballet van de Tros Top 50. Anita Heilker, Esther Oosterbeek, Patty Zomer en Angela Kramers, dansten alle vier in het showballet. Laatstgenoemde werd gevraagd voor een nog op te richten meidengroep. Angela Groothuizen en Ria Brieffies maakten de band compleet. Niet alleen Nederland viel als een blok voor het zestal, ook in Japan werden van ‘Radio’ meer dan 100.000 exemplaren verkocht waarna optredens in het land van de rijzende zon volgden. Naast al het succes waren er ook diepe dalen. Een auto-ongeluk, het vertrek van Anita bij de Dolly Dots en het overlijden van Ria in 2009 zorgden voor zwarte bladzijden in de geschiedenis van de groep. Maar als de Doly Dots iets hebben laten zien is het wel dat veerkracht, vriendschap en aanstekelijk enthousiasme altijd hun motto is geweest. Ook al zijn ze nu met z’n vijven, ze zullen altijd bekend staan als ‘zes meisjes, zes vrouwen, zusjes voor altijd’.

TrosKompas Oeuvre Award

De TrosKompas Oeuvre Award wordt sinds 2010, in samenwerking met het AVROTROS-muziekplatform SterrenNL, uitgereikt en is slechts weggelegd voor de allergrootste artiesten, producers, componisten en tekstdichters uit de Nederlandse muziekindustrie. Eerdere winnaars waren Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit, Rob de Nijs, Pierre Kartner, René Froger, Willeke Alberti, Gerard Joling en Lee Towers.

In 2020 en 2021 werden er vanwege corona geen Awards uitgereikt.

Sisters on Tour op DVD

Bijna 44 jaar na ons debuut en 15 jaar na de reünieconcerten, waar we nog met ons zessen van konden genieten, wilden we nog één keer een theatertour doen om afscheid te nemen van jullie. We hadden er zin in, maar helaas zat er een pandemie dwars voordat we echt konden beginnen.

Die twee jaren kwamen ons toch goed van pas; we hadden de tijd om lang na te denken over hoe we dit allemaal gingen doen zonder onze Ria. Wat willen we vertellen en vooral: wat trekken we in godsnaam aan? : ) Elke avond hebben we de show gespeeld met het gevoel dat Ria erbij was. Wat zóu ze ervan genoten hebben.

Met Sven Figee als bandleider van onze droomband, hebben we de liedjes opnieuw aangepakt. We hadden een geweldige crew en een jaar lang hebben we als één grote, vrolijke familie getourd. De spieren klaagden, de botten kraakten, de stemmen haperden wel eens, maar de energie spatte er, net als vroeger, van af.

Het was een groot cadeau om dit met jullie mee te maken. Dank jullie wel dat we dit mochten beleven met elkaar!

Esther, Patty, Chela, Anita en Angela

Bestellen kan hier!

DVD Sisters on Tour DOTSCASToto2

DOTCAST

Welkom bij de Dotscast. Tijdens de lockdowns toen alles stilviel besloot Angela haar sisters van de Dolly Dots een voor een uit te nodigen om in een podcast over hun leven te vertellen. Het waren memorabele middagen met een fles champagne erbij. Eindelijk zag ik ze weer in levende lijve om te kletsen over de tour die inmiddels al een jaar was uitgesteld. Het zorgde voor content voor onze persoonlijke verhalen die we op het toneel vertellen.

Luister hier naar de DOTSCAST.

Nieuwe single

Dolly Dots brengen ruim 40 jaar na eerste hit nieuwe single uit

Luister hier naar 'Are You With Me'.

Amsterdam, 5 oktober 2021 - Over heel de wereld kunnen ze het meezingen: Top 10-songs als 'Love Me Just A Little Bit More' en 'Radio' van 'onze eigen' meidengroep de Dolly Dots. Ruim veertig jaar na het verschijnen van hun eerste hit '(Tell It All About) Boys' is de mateloos populaire groep nu terug met nieuwe, swingende muziek. De single heet 'Are You With Me' en zal een feest van herkenning zijn voor de luisteraars. De dames, die momenteel met hun uitverkochte tour 'Sisters On Tour' heel Nederland afreizen, waren vanochtend bij Gerard Ekdom op Radio 10 om het nummer voor het eerst te laten horen. 'Are You With Me' komt uit via Cloud 9 Music en is vanaf vandaag te streamen via alle online streamingplatformen.

Are You With Me - de nieuwe single